Kategoria(t): Uncategorized

Varusmiessoittokunnan Showband villitsi ja valloitti Opinmäessä 16.4.2019

Varusmiessoittokunnan Showband aloitti tänä vuonna keikkakautensa Espoon Opinmäen koulusta, eikä alku olisi voinut olla parempi. Soittajat vangitsivat yleisönsä ekaluokkalaisista opettajiin sellaisella energialla, asenteella ja taidolla, jollaisen useimmat bändit saavuttavat vasta vuosien jälkeen. Opinmäen liikuntasalin täydet penkkirivit tyhjenivät viimeistä myöten, kun keikan loppupuolella yleisö pääsi tanssilattialle näyttämään parhaat liikkeensä musiikiin kiihtyvään tahtiin. Encoren jälkeen soittajat aikoivat lähteä lavalta roudaamaan, kun heidät pysäytti vajaa tuhat pientä ylävitosta ja spontaania halausta. Roudauksen viivästyminen tuskin haittasi ketään.

Sotilassoittokunnan konsertista ei välttämättä tule ainakaan koululaiselle ensimmäisenä mieleen aivan tällainen esitys. Varusmiessoittokunta onkin ainutlaatuinen yksikkö sotilassoittokuntien joukossa, ja erityisesti Showband tunnetaan paitsi musiikillisesta osaamisesta, myös voimakkaasta lavaesiintymisestään. Kokoonpano yhdistää sotilaallisen särmikkyyden ja harjoittelukurin nuorten muusikoiden rajattomaan esiintymisen paloon niin, että esitys toisensa jälkeen syntyy sellainen show kuin Opinmäelläkin kuultiin ja nähtiin.

Palvelus Varusmiessoittokunnassa on ainutkertainen mahdollisuus jokaisen soittajan elämässä: varusmiehet vaihtuvat vuosittain, eli jokaisella heistä on vain nopeasti kuluva vuosi aikaa antaa kaikkensa. Uusi saapumiserä haluaa esiintyä yhtä upeasti kuin edellinen, mutta aina omalla tyylillään ja aina hieman aiempia eriä paremmin. Ehkä tämänkin yleisön lapsista ja nuorista joku astuu muutaman vuoden kuluttua samalle Opinmäen lavalle, ja vetää vielä hieman huikeamman show’n.

Ennen kuin uudet varusmiessoittajat valtaavat lavat, tämän saapumiserän Showband saa vielä monta mahdollisuutta näyttää kyntensä. Yksi vuoden viimeisistä keikoista vedetään itsenäisyyspäivän juhlassa Espoossa – Varusmiessoittokunta palaa siis palveluksensa lopuksi sinne, mistä Showband keikkailunsa aloitti. Jos jo tämän vuoden mittaisen show’n lähtölaukaus tuntui siltä, että tästä ei meno paremmaksi muutu, sen loppuhuipennusta ei kannata jättää väliin.

_70A0259.jpg 

Parolannummen Panssariprikaatissa toimivaan Varusmiessoittokuntaan valitaan vuosittain noin sata nuorta muusikkoa, esiintyvää taiteilijaa ja tekniikka- tai media-alan osaajaa 347 tai 255 päivää kestävään palvelukseen. Palveluksensa aikana he esiintyvät satoja kertoja, sekä Suomessa että ulkomailla.

Vuosittain varusmiehistä hioutuu kiinteä ryhmä, joka tunnetaan ainutlaatuisesta otteestaan musiikkiin, esiintymiseen ja yleisön viihdyttämiseen. Soittokunta esiintyy monipuolisesti, tunnelmallisista kirkkokonserteista konserttisalit täyttävään megakiertueeseen ja räiskyvistä rokkikeikoista yhtenäiseksi hiottuun kuviomarssiin.

 

Jätä kommentti