Kategoria(t): Opinmäki

Aquaponics- ja Hydroponics-järjestelmät monipuolistavat opetusta Opinmäessä

Opinmäen kampuksella toimii tästä eteenpäin Aquaponics- ja Hydroponics-järjestelmät, jotka saapuivat kampukselle tammi-helmikuun aikana. Järjestelmien on tarkoitus monipuolistaa opetusta Opinmäessä ja tuoda oppilaille käsituntumaa kasvien ja kalojen hoidosta sekä opettaa läheltä, kuinka kokonainen ekosysteemi toimii.

img_2729

Opinmäen Aquaponics -järjestelmässä kasvit kasvavat vesiviljeltyinä lekasorassa. Ravintoa kasveille tuottavat 41 Tilapia -kalaa, jotka elävät kasvialustojen vieressä sijaitsevassa 2000 litran akvaariossa. Tällä hetkellä laatikoissa on kasvamassa chilejä, keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja, parsakaalia, basilikaa, kukkakrassia ja avokadoja. Tulevaisuudessa kasveja tullaan vielä monipuolisesti lisäämään ja hyvinä ehdokkaina toimivat jo nyt vesikrassi, mansikka sekä erilaiset salaatit. Tarkoituksena on, että oppilaat pääsevät itse sekä kasvattamaan että myös käyttämään kasveja esimerkiksi kotitalouden tunneilla ruoanlaitossa. Järjestelmää pystyy hyödyntämään myös biologian ja kemian tunneilla.

Hydroponics -järjestelmässä kasvit kasvavat myös vesiviljeltyinä, mutta kalojen sijaan kasvien tarvitsemat ravinteet sekoitetaan suoraan veteen. Tässä järjestelmässä kasvaa tällä hetkellä kastanjaviiniköynnöstä, soihtuköynnöstä, kultaimarretta, kuristajaklusiaa, linnunpesäsaniaista, vehkaa sekä kahvia.

img_2707

Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan Opinmäen Aquaponics- ja Hydroponics-järjestelmiin!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s